Dames Jupiter ’76 pakken de draad weer op met winst

Zondag 30 januari mochten de dames van handbalvereniging Jupiter’76 eindelijk weer aan de bak tegen Meteoor 2 uit Hoogwoud. De laatste wedstrijd was op 5 december geweest, dus de dames hadden wel zin in een potje handbal. De uitwedstrijd was gewonnen door de Jupiterdames, maar dat houdt niet in dat thuis dan ook de punten gepakt worden. Het is altijd oppassen en vooral goed starten.

Na het beginsignaal ging het aan beide kanten stroef. Na twee minuten kwam het eerste doelpunt van de hand van Maaike Osinga. Pas twee minuten na het eerste doelpunt, kwam de 2-0 op het scorebord. Het leek wel een wedstrijd waar om de twee minuten werd gescoord. Na 14 minuten stond de stand 6-3 op het bord. Doelpunten van Marion Offringa, Rianne Mendel, Marie-jetske Lettinga en twee keer Iris van der Veen. Doordat het erg warm was in de zaal was de lucht erg droog. Door het gebrek aan trainen was de conditie bij beide teams niet optimaal. De Jupiterdames hielden het langer vol en liepen door 2 doelpunten van Maaike en 2 van Rianne M. uit naar 10-3. In de laatste 5 minuten voor rust kon Meteoor toch nog 2 x scoren, zodat de ruststand 10-5 werd.

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan langer rond te spelen en elkaar meer te sturen in de dekking. De start van de tweede helft ging goed. De dames hadden snel twee doelpunten door Rianne en Marie-jetske. Daarna kreeg Meteoor het even op de heupen. Een doelpunt door een mooie passeerbeweging en drie keer door dezelfde speelster door weg te draaien in de dekking. Dit bracht de tussenstand op 12-9. Even leek het spannend te worden, maar Maaike en Marion brachten het verschil weer op een veilige vijf punten: 14-9. In het laatste kwartier was Jupiter toch duidelijk de bovenliggende partij en kwamen ze niet meer onder druk te staan. Nadat Meteoor 14-10 maakte zorgden Rianne M, Maaike en Marie-jetske dat het in no time 17-10 werd. Met nog 5 minuten op de klok kon Meteoor nog eenmaal scoren, maar het slotstuk was weer voor Jupiter: Iris via een strafworp en Marion maakten de laatste doelpunten, waarmee een mooie eindstand van 19-11 was behaald.

Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd, dan tegen Lacom ’91, aanvang 13.25 uur. De Jupiterdames zien dan graag het publiek weer met grote getale verschijnen.