Dames Jupiter ’76 thuis nog ongeslagen

Zondag 7 november speelden de dames van handbalvereniging Jupiter ’76 tegen de Westfriezen uit Zwaag. Ook tijdens deze thuiswedstrijd was de tribune goed gevuld.

Alhoewel Marion Offringa de score opende vanuit de break, liep het bij Jupiter niet zo lekker tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd. De Westfriezen wisten 4x te scoren vanaf afstand en de dames van Jupiter hadden moeite om als een collectief te verdedigen. Ook was er opnieuw sprake van gehaaste schoten op doel. Maar gelukkig was deze fase van korte duur. Mede door fantastisch keeperswerk van Sandra Hofstra wist Jupiter het tij te keren. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft, scoorde Maaike Osinga vanaf de linkeropbouw. Vervolgens regende het doelpunten aan de kant van Jupiter. Rianne Mendel, terug van weggeweest, wist voor rust 2x te scoren. Ook Iris van der Veen (1x), Marie-jetske Lettinga (1x), Marion (penalty), Marije Bijlsma (1x), Nynke de Jager (1x), Rianne Wijbenga (1x) en opnieuw Maaike (1x) waren trefzeker. De dames van Westfriezen konden in 17 minuten nog maar 1x scoren, zodat de Jupiterdames met een stand van 12-5 de rust ingingen.

Na een analyse van coach Maarten Jansen begon Jupiter met vertrouwen aan de tweede helft. Marie-jetske scoorde in de eerste minuut al vanaf de rechteropbouw en nam in de tweede minuut succesvol een penalty. Tijdens de tweede helft was opnieuw keepster Sandra lekker op dreef. Daarnaast stonden de dames van Jupiter over het algemeen prima te verdedigen. De Westfriezen wisten 7x te scoren, voornamelijk vanaf de middenopbouw. Maar deze doelpunten waren niet voldoende om het verschil te maken. De doelpuntenmachine van Jupiter ging in de tweede helft vrolijk verder. Vanaf verschillende posities werd gescoord. Zo plaatste Marion een mooi balletje in de linkerbovenhoek, schoot Maaike een strakke vrije bal erin, scoorde Iris na samenspel vanuit de break, en kon Marie-jetske zelfs vanuit diep in de rechterhoek het net vinden. Daarna leverde het goed doorgaan van rechterhoekspeelster Rianne W. een doelpunt op en kon de keepster van de Westfriezen opnieuw de bal uit het doel vissen na een break vanaf de andere hoek door Nynke. De Westfriezen maakten wel het laatste doelpunt van de wedstrijd, een penalty. Eindstand: 27-12, oftewel winst voor de Jupiterdames! (doelpunten tweede helft: Marie-jetske 6x, Marion 2x, Maaike 2x, Iris 3x, Rianne W. 1x, Nynke 1x).

Volgende week spelen de dames van Jupiter ’76 op zaterdag 13 november, om 19:00 in Hoogwoud tegen Meteoor.