Dames Jupiter ’76 verliezen onnodig

Zondag 1 maart stond de wedstrijd in Nibbixwoud tegen SEW op papier. Voor Jupiter had dit een makkie moeten zijn en zo begon de wedstrijd ook. Al snel liep Jupiter uit naar een 1-3 voorsprong via breaks van Rianne Mendel en Marie-jetske Lettinga (2x). Daarna speelden de dames van Jupiter tegen zichzelf, eerst in de dekking waar het meer een één op één spel was in plaats van een collectief. Hierdoor speelde SEW Jupiter steeds uit en pakten een 5-3 voorsprong. Via een vrije bal van Marie-jetske en een goede actie van Rianne M werd het weer gelijk: 5-5. Toch konden de dames van Jupiter niet in hun aanvalsspel komen en geen afstand nemen. Men ging aanvallende te gehaast en geforceerd spelen. De doelpunten vielen om en om en Jupiter ging de rust in met een minimale voorsprong van 8-9.Marie-jetske, Rianne M., Marije Bijlsma en Maaike Osinga maakten de doelpunten.

Na een donderspeech van coach Maarten Jansen ging Jupiter de tweede helft in. Helaas had de donderspeech niet het gewenste effect. SEW wist 3x achter elkaar te scoren: 11-9. Na het inzetten van een systeem wist Marie-jetske het net te vinden, maar de dames van SEW gaven de voorsprong nog niet uit handen: 12-10. Daarna kwam Jupiter sterk terug; Iris van der Veen scoorde vanaf de middenopbouw en zowel Marije (na een pass van keepster Sandra Hofstra), Marie-jetske als Maaike lieten vanuit een break de keepster van SEW de bal uit het doel vissen. De snelheid zat er goed in en leek Jupiter de juiste drive gevonden te hebben. Helaas was deze voorsprong van 12-14 van korte duur, want SEW boog de stand om naar 16-14 in hun voordeel. De dames van Jupiter gaven niet op en kwamen, met minder dan 10 minuten op de klok, tot 17-17 na twee doelpunten van Marie-jetske en één van Maaike. Maar na een benutte penalty en een score vanaf de rechterhoek bracht SEW het verschil toch weer op 2 punten en dat met nog 2 minuten te spelen. Marije wist inde slotseconden nog wel vanaf eigen helft te scoren, maar de nederlaag van 19-18 was een feit.

Hopelijk weet Jupiter het lek boven te krijgen voor de volgende wedstrijd, een thuiswedstrijd tegen Spartanen op 8 maart om 13.10 uur in sporthal De Trije. De dames hebben uw steun hard nodig in de strijd om het kampioenschap dus hopelijk tot zondag 8 maart!