Dames Jupiter ‘76 weer met beide benen op de grond

Op zondag 26 januari reisden de dames van HV Jupiter ‘76 weer vol goede moed de Afsluitdijk over, dit keer richting Schermerhorn voor de wedstrijd tegen SSV/Sporting DS3.

De wedstrijd kende een vliegend begin, redelijk gemakkelijk vlogen de eerste drie doelpunten erin, Maaike Osinga tweemaal vanaf de linkeropbouw en Rianne Mendel vanaf de linkerhoek. Vanaf de hoek konden de dames van SSV/Sporting makkelijk scoren, maar ook via een snelle break waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam: 4-3. Iris van der Veen en Nynke de Jager wisten elkaar vervolgens goed te vinden. Eerst scoort Iris in de break door een bal aangespeeld door Nynke, en vervolgens scoort Nynke via een bal aangegooid door Iris: 4-5. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, vooral ook door de fantastische keeperskunsten van Sandra Hofstra. Nadat ze de eerste penalty stopte, werd er direct nog een tweede gegeven vanwege een verdedigingsfout, maar ook deze wist Sandra tegen te houden. De tegenpartij kon nog scoren via de andere hoek en de cirkel. Voor Jupiter kwamen de doelpunten op naam van Marion Offringa (penalty) en Maaike (break): 7-7.

Duidelijk was dat er in de tweede helft een tandje bij moest naar de volgende versnelling. Coach Maarten Jansen gaf aan dat er meer als één team verdedigd moest worden en in de aanval meer beweging en scherpere schoten. Maar helaas konden de dames van Jupiter zondag de hoge verwachtingen niet waarmaken. Er gingen veel ballen over/naast/op de lat en in de verdediging werd er niet goed als een geheel gespeeld. Hierdoor scoorden de dames van SSV/Sporting telkens net wat meer doelpunten dan Jupiter. Al met al, is er tot de laatste minuut gestreden, maar helaas was het niet genoeg. De hoeken van SSV/Sporting waren goed op schot, de cirkel kon zich vrij draaien en ook de opbouwers wisten het doel te vinden. Ondanks dat Sandra nog een derde penalty stopte, nog twee penalty’s benut werden door Marion en verder nog Rianne Mendel, Maaike en Iris wisten te scoren, eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag van 15-12 voor Jupiter. Helaas konden de dames de supporters uit Leeuwarden niet laten zien wat ze kunnen. Een positief punt was dat directe concurrent St. George ook tegen een nederlaag aanliep, dus staan beide teams nog steeds samen aan kop.

Volgend weekend zijn de dames vrij, de volgende wedstrijd is in sporthal de Trije op zondag 9 februari om 13.10 uur tegen de hekkensluiter, Victoria O.