Dames Jupiter laten punten liggen

De dames senioren van HV Jupiter’76 speelden zondag 11 december de laatste (uit)wedstrijd van 2022. Tegenstander was Con Zelo, hekkensluiter van de competitie en een onbekende tegenstander voor Jupiter.

De openingstreffer in Waarland werd na een aantal minuten gemaakt door Con Zelo, waarna Iris van der Veen het eerste doelpunt voor Jupiter maakte. De hele eerste helft verliep eigenlijk op dezelfde manier: om-en-om scoorden de teams. Voor Jupiter werd er gescoord via een penalty van Iris, een vrije bal van Maaike Osinga en een hoekschot van Rymke Prins. 3-4 kon Jupiter voorkomen, maar daarna viel er een gat in de verdediging. Maar liefst drie keer kon de middenopbouwer van Con Zelo scoren, terwijl Jupiter veel de keeper wist te vinden. Hierdoor liep Con Zelo uit naar 6-4. Nynke de Jager kon via een break-out scoren en Maaike scoorde opnieuw vanuit een vrije bal. Het laatste doelpunt was van Rianne Mendel, ruststand 8-7 in het voordeel van Con Zelo.

In de rust werd besproken dat de verdediging beter moest communiceren en het leek coach Maarten Jansen beter om een 4-2 verdediging in te zetten.

De tweede helft begon met een doelpunt van Con Zelo en een doelpunt van Maaike. De verdediging stond iets beter, maar Con Zelo wist ook weer meerdere malen te scoren, waardoor ze uitliepen tot 14-11. Gelukkig wist Nynke de rust te bewaren en tweemaal te scoren. De laatste minuten van de wedstrijd verliepen rommelig. De scheidsrechters besloten meerdere keren straffen uit te delen aan beide kanten, waardoor er meerdere keren in ondertal werd gespeeld. Het werd nog even spannend toen keepster Hedwig Noordenbos een penalty stopte en Maaike en Marion Offringa wisten te scoren, maar helaas werd de eindstand 16-15 in het voordeel van Con Zelo.

Zondag 15 januari staat de eerstvolgende wedstrijd weer op het programma, dan treft Jupiter Victoria O in de Trije in Franeker om 13.00 uur.