Dames Jupiter winnen weer met ruime cijfers

Zondag 10 april speelde Jupiter dames 1 tegen Excelsior ‘53 in Grootebroek. Deze wedstrijd stond al eerder op het programma, maar was verschoven door de toen geldende coronamaatregelen.

Thuis werd in oktober al gewonnen met 25-14, maar de resultaten van Excelsior waren daarna erg wisselend, waardoor Jupiter moeilijk kon voorspellen wat hun te wachten stond.

Jupiter had een stroeve start, de dekking communiceerde niet goed genoeg en er werd te laat ingegrepen. Het eerste doelpunt was hierdoor voor Excelsior, via een penalty. Marion Offringa scoorde het eerste doelpunt voor Jupiter, ook al via een penalty. De thuisploeg kwam op voorsprong tot 3-2, maar gelukkig kwam er toen tempo in het spel van Jupiter. Marie-jetske Lettinga, Rianne Mendel (break-out) en Nynke de Jager (break-out) wisten hun kansen te benutten.
Iris van der Veen kon de eerste helft ook goed de gaatjes vinden vanuit het midden en wist vier keer te scoren. Tegen het eind van de eerste helft wisten ook Maaike Osinga en Rymke Prins met snelle acties punten binnen te slepen. Keepster Sandra Hofstra stond goed te keepen, maar kreeg in de slotminuten van de eerste helft, bij een penalty een bal recht in het gezicht gegooid. Dit zorgde voor wat verontwaardiging, maar Sandra nam zichzelf voor om op sportieve wijze revanche te nemen. Ruststand: 7-12.

Coach Maarten Jansen was tevreden over het aanvalsspel, maar de verdediging liet nog wat te vaak gaten vallen, de tweede helft was het doel om de score verder te laten uitlopen.

De tweede helft kwam Jupiter echt op dreef, Iris rondde een break met Rianne Wijbenga goed af en ook Nynke wisten al vlot te scoren via de break-out en Maaike knalde vanaf de linkeropbouw raak. Marije Bijlsma kon een bal die terugkwam van de keeper in het doel gooien en Sandra deed wat ze zich had voorgenomen: ze stopte verschillende ballen en hield nog twee penalty’s tegen. Vanuit alle posities wisten de dames te scoren: Marion en Marie-jetske van de rechter- en Iris van de linker opbouw en Kayla Grijpma met een fraaie bal vanuit de linkerhoek. Met nog 10 minuten op de klok was de stand 11-22. De score liep nog verder op, want met mooie ingestudeerde aanvallen en vervolgens weer op pure snelheid scoorden Marie-jetske, Maaike, Marije en Iris. Excelsior kon nog maar 1x scoren, waarna Marie-jetske nog één keer wist te scoren van grote afstand, eindstand: 12-27.

Komend weekend staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar gaan de dames aan de bak bij de Jupitercup!