Dames Jupiter’76 slepen er één punt uit

Zondag 5 december moesten de dames tegen SSV-Sporting uit Schermerhorn. De laatste herinnering uit het seizoen van 2 jaar terug was niet zo mooi, verlies, dus men was gewaarschuwd.

De eerste 2 minuten werd er om en om gescoord 1-1: doelpunt van Maaike Osinga. Daarna viel de aanval aan Jupiterzijde stil en zag SSV kans om wel te scoren. De Jupiterdames konden 22 minuten lang het net niet vinden, wel de paal en de lat. SSV schoot scherper en liepen uit naar 7-1. Men had daarbij ook de pech dat de tegenpartij diverse keren een Jupiterspeler vol op het hoofd schoot of een aanvallende fout maakte waartegen de scheidsrechter niet optrad. Gelukkig kwam men in de laatste 5 minuten voor rust nog iets dichter bij, want Iris van der Veen en Marie-jetske Lettinga (via een strafworp) schoten raak. Ruststand 7-3.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan, dat de dekking goed stond en die dus zo te houden en aanvallend iets meer rust en de ruimte gebruiken die gecreëerd werd.

Men begon goed want Maaike was direct via een goed genomen vrije bal doeltreffend, maar met een laag schot maakte SSV er vrij snel 8-4 van. Met twee snelle doelpunten achter elkaar van Iris en Marie-jetske werd het verschil kleiner: 8-6. Het verschil bleef tot 11-9 steeds 2 punten. De makers van de Franeker doelpunten waren weer Iris, Marie-jetske en Rianne Mendel uit de rechterhoek. SSV kwam op 12-9 maar de Jupiterdames kenden een sterke laatste 10 minuten. Frustraties tussen beide partijen en het optreden van de scheidsrechter pakte in de 2e helft gunstig uit voor Jupiter. De dekking bij Jupiter zat heel goed dicht en de kansen die wij kregen werden goed benut. Rianne Mendel kon ook uit de linkerhoek scoren en via een strafworp maakte Marion Offringa de aansluitingstreffer:12-11. En niet veel later maakte zij via een goede pass van Maaike er in de break 12-12 van. Er waren toen nog 5 minuten te spelen, waarin beide teams nog wel kansen kregen, maar er werd toch niet meer gescoord, waardoor beide partijen genoegen moesten nemen met één punt.

Volgende week spelen de Jupiterdames thuis tegen H.V.S. en hopen dan beide punten te behalen.