Geen winst voor Jupiterdames in laatste thuiswedstrijd

Na een enerverend Jupiter Cup weekend stond zondag 24 april de laatste thuiswedstrijd op de planning voor de dames van Jupiter ’76. De laatste wedstrijd van de Jupiter Cup verliep vliegend: een nogal sterke tegenstander, maar de dames stonden met elkaar en voor elkaar te verdedigen, aanvallend werd er goed bewogen. Die flow moest vastgehouden worden!

Helaas kwam dat er zondag tegen Tonegido, de koploper uit de competitie, er in de eerste helft niet zo goed uit. In het begin liep het nog wel een beetje gelijk op, met een doelpunt van Maaike Osinga vanuit een 9 meter worp, maar Tonegido wist al snel uit te lopen tot 1-4. Na ruim een kwartier spelen was de stand 3-5 (scores van Maaike en Marion Offringa). De Jupiterverdediging stond niet stevig, Tonegido kon meerdere keren te makkelijk doorlopen: vanuit de hoek, vanuit het midden, het stond niet. Aanvallend konden de dames het net ook niet vaak vinden, vooral de keepster, de paal en de lat waren favorieten er was te veel onnodig balverlies. Tonegido profiteerde hier optimaal van en liep uit naar 3-10. Met nog 3 minuten voor rust was het zelf 4-12 geworden (opnieuw was Maaike de schutter aan Jupiterzijde). Gelukkig konden Iris v/d Veen en Rymke Prins voor rust nog scoren zodat de ruststand 6-12 werd.

In de rust heeft coach Maarten de dames stevig toegesproken: met elkaar werken, actiever verdedigen. In de aanval meer beweging vanuit de eerste lijn en meer op snelheid spelen, maar in de verdediging het eerst verdienen. En dat deden de dames niet onverdienstelijk!

Het was wederom Maaike die het netje liet bollen, maar ook Tonegido wist te scoren. Maar de dames van Tonegido werden steviger aangepakt, en de dames van Jupiter stonden beter tussen de bal. Hier wist Tonegido niet al te goed raad mee, waardoor er veel minder doelpunten tegen vielen. Na 10 minuten in de 2e helft was het verschil nog steeds de 6 punten die het bij rust ook al was: 9-15. Dit keer waren  Rianne Mendel en Nynke de Jager de doelpuntenmaaksters. Verder verliep de aanval ook soepeler, er werd gerichter geschoten, en veel meer op snelheid gespeeld waardoor Jupiter nog een hele mooie inhaalslag heeft gemaakt. Want met doelpunten van Iris, Marie-jetske Lettinga, Marion en nogmaals Maaike stond het met nog 7 minuten spelen 13-16 en leek er nog van alles mogelijk.  Helaas waren de dames leeg gespeeld en bepaalde Tonegido de eindstand uiteindelijk op 13-17 en namen zij  de twee punten mee naar huis.

Er resteert nu nog één uitwedstrijd voor de dames: zondag 8 mei tegen Westfriezen in Zwaag.