Jupiter dames geven winst uit handen

Het was de afgelopen week even de vraag of de dames van Jupiter de competitie konden voortzetten, maar na de persco van vrijdag was het duidelijk: competitieduels in de amateursport (voor 17:00 uur) gingen door. Daarom kwamen de dames zondag 28 november in eigen arena in actie om het op te nemen tegen de Hugo Girls uit Heerhugowaard. Helaas wel zonder publiek.

De ploeg uit Heerhugowaard was de thuisploeg niet onbekend en coach Maarten gaf de Jupiter dames voorafgaand aan de wedstrijd mee om gelijk vanaf het begin fel en op hoog tempo te spelen. Met deze tip in het achterhoofd gingen de dames goed van start. De doelpunten vielen in de eerste helft het meest aan de kant van de dames van Jupiter. Iris van der Veen was op dreef en wist in de eerste helft vanaf verschillende posities (midden opbouw, breaks, penalty) 6 keer te scoren. Ook Marije Bijlsma, Maaike Osinga, Rymke Prins, Marion Offringa en Marie-jetske Lettinga wisten het doel te vinden en zorgden tezamen voor 7 doelpunten. Keepster Sandra Hofstra stopte nog een penalty, maar toch wist de tegenpartij enigszins aansluiting te behouden waardoor er een ruststand van 13-10 op het scorebord stond.

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan dat we op tempo moesten blijven spelen en elkaar meer rugdekking moesten geven in de verdediging. Helaas lieten de dames van Jupiter zowel in de aanval als in de dekking steken vallen, waardoor het een spannende strijd werd. Na een kwartier namen de Hugo Girls de leiding over. Gelukkig zette Iris haar vorm in de tweede helft door en scoorde nog eens 4 keer. Naast Iris wisten alleen Marie-jetske (2x) en Marije (1x) in de tweede helft te scoren. Het vizier stond niet scherp genoeg en deze scherpte miste ook in de dekking. Tot de laatste minuut was het billenknijpen met een stand van 20-20 maar toch trokken de Franeker dames aan het kortste eind. De wedstrijd eindigde in 20-21 in het voordeel voor de Hugo Girls. Een teleurstelling voor de Jupiter dames maar ze hebben nog genoeg wedstrijden te gaan en kijken vol goede moed uit naar de volgende uitwedstrijd die gespeeld zal worden op zondag 5 december tegen SSV Sporting in Schermerhorn.