Jupiter dames op dreef!

Zondag 19 januari speelden de dames van Jupiter de tweede thuiswedstrijd van het jaar. Ze moesten het opnemen tegen de Hugo Girls uit Heerhugowaard die 4e in de competitie staan. De uitwedstrijd tegen Hugo Girls dit seizoen werd gewonnen met 21-11 dus de dames gingen er vol vertrouwen in. Coach Maarten Jansen benadrukte bij aanvang dat de dames van Jupiter vanaf de eerste seconde de kop erbij moesten hebben. De cirkel mocht geen bal krijgen en er moest op hoog tempo worden gespeeld.

De Jupiter dames hadden dit goed in de oren geknoopt want door middel van 2 snelle aanvallen en 3 breaks stonden ze zomaar 5-0 voor. De verdediging liet het vervolgens even afweten want de Hugo Girls scoorden 3 keer achter elkaar. Maar daarna heeft Jupiter de touwtjes niet meer uit handen gegeven. Er werd op hoog tempo aangevallen en de ballen werden in het aanvalsspel van de tegenstanders regelmatig onderschept wat leidde tot vele breaks die goed werden benut. De dames wisten elkaar vandaag erg goed te vinden en lieten mooi handbal zien. In de rust stond er 24-9 op het scorebord. Er werd vanaf alle posities gescoord: Rianne Wijbenga 3 x, Marie-jetske Lettinga 6 x, Marije Bijlsma 3 x, Rianne Mendel 4 x, Maaike Osinga 4 x, Marion Offringa 2 x en Iris van der Veen 2 x.

In de rust gaf coach Maarten aan erg tevreden te zijn en zei dat de dames van Jupiter zo moesten doorgaan. Er moest op hoog tempo gespeeld blijven worden, omdat dit wel degelijk resultaat had. De Hugo Girls scoorden het eerste doelpunt van de tweede helft. Daarna volgden er in de hele tweede helft nog maar 4 tegendoelpunten tegenover 18 Jupiter treffers. Met name Marije Bijlsma stond door snel en effectief spel vaak tegenover de keeper van de tegenpartij en maakte hier goed gebruik van (5 doelpunten). De andere doelpunten in de tweede helft stonden op naam van Maaike Osinga (2x), Iris van der Veen (2x), Rianne Mendel (2x), Marie-jetske Lettinga (2x), Marion Offringa (4x) en Kayla Grijpma (1x). Ze hadden duidelijk de smaak te pakken en schoten de ene bal na de andere bal in het doel. En maar 5 tegendoelpunten in de tweede helft, laat zien dat keepster Sandra Hofstra wederom haar mannetje stond in het doel. Met een eindstand van 42-14 en een volle tribune enthousiaste supporters hebben de Jupiter dames weer een fantastische zondagmiddag gehad.

Aanstaande zondag spelen de dames van Jupiter een uitwedstrijd tegen SSV/Sporting. Hopelijk houden ze dit niveau vast!