ea9f2b1f86

Jupiterdames beginnen seizoen met overtuigende winst

Zondag 27 oktober stond dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe handbalseizoen op het programma. Dit was een thuiswedstrijd tegen de dames van Westfriezen 3 uit Zwaag. Hier had men nog niet eerder tegen gespeeld, dus was het afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. Nou, de dames konden zich geen mooiere start van het seizoen wensen, want het werd een zeer dikke overwinning. Tot 3-3 leek het erop dat het een gelijk opgaande strijd zou worden, en na een kwartier spelen stond er 7-4 op het scorebord. In het 2e kwartier kwam de Jupiterdames beter in hun spel. De debuterende keepster Sandra Hofstra stopte een strafworp en met snel aanvalsspel werd er veel gescoord. De doelpunten werden door veel verschillende speelsters gemaakt, terwijl bij Westfriezen maar 2 speelsters wisten te scoren. Bij rust leidde Jupiter dan ook al met een comfortabele voorsprong van 15-6. Het verschil had nog groter kunnen zijn want in die eerste helft werd er door de Jupiterdames ook nog 7x op de paal of lat geschoten.

Ook dit seizoen is Maarten Jansen de trainer/coach van de dames en hij gaf in de rust aan dat de dames als team moesten blijven verdedigen en veel moesten bewegen in de aanval. Het begin van de tweede helft leek op de eerste: er werd door beide ploegen 2x gescoord. Maar daarna was het alleen maar Jupiter die kon scoren. Het offensieve verdedigen had effect, want met snelle tegenaanvallen werden de dames van Westfriezen helemaal weggespeeld. De Jupiterdames scoorden 8x op rij en dat alles in zeer korte tijd. De stand was al 25-8 na 10 minuten spelen in die tweede helft. De Jupiterdames namen even wat gas terug waardoor Westfriezen ook 2x kon scoren: 27-10. Maar de laatste 10 minuten zat er weer veel snelheid in het spel en de tegenstander geloofde het wel. De doelpunten vielen weer als rijpe appelen en daar zaten hele mooie aanvallen bij. De eindstand werd uiteindelijk maar liefst 37-10 en alle speelsters hebben gescoord: Maaike Osinga 9x, Marie-jetske Lettinga 8x, Iris van der Veen 7x, Marije Bijlsma 4x, Rianne Mendel 3x Marion Offringa en Rianne Wijbenga beide 2x en Nynke de Jager en Kayla Grijpma ieder 1x.

Al met al dus een prima wedstrijd waarin de Jupiterdames veel goede dingen hebben laten zien, al blijven er altijd verbeterpunten. Volgende week 3 november spelen de dames een uitwedstrijd in Heerhugowaard tegen de Hugo Girls.