vgUuYybJ

Jupiterdames behalen hele ruime overwinning

Zondag 24 november stond de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Victoria O uit Opdam op het programma. De tegenstander had alle wedstrijden tot nu toe ruim verloren, wat inhield dat de Jupiterdames geconcentreerd aan de wedstrijd moesten beginnen. Van onderschatting mocht geen sprake zijn en dat was voor de dames geen probleem. De dekking deed zijn werk en aanvallend werd er gevarieerd gespeeld en gescoord. Zo liepen de dames van Jupiter uit naar 0-14. De doelpunten werden gemaakt door; Marion Offringa (2x), Marie-jetske Lettinga (2x), Maaike Osinga (4x), Nynke de Jager (1x), Rianne Mendel (2x) en Iris van der Veen (3x). Pas na 20 minuten kreeg Victoria O de gelegenheid om 2x via de cirkel te scoren. Het spel was iets gezakt na die 2 doelpunten maar men had een doel gesteld dus de dames namen het heft weer in handen en liepen uit naar 2-24, geen vuiltje aan de lucht. In deze serie scoorden Marie-jetske (5x) Iris (3x), Marije Bijlsma (1x) en Rianne M (1x). Na een schot van 9 meter scoorde Victoria O nog 1x en Marije en Kayla Grijpma zetten de ruststand van 3-26 op het scorebord.

In de rust hoefde coach Maarten Jansen niet veel te zeggen, geconcentreerd blijven was de opdracht. De 2e helft begon iets slapjes maar dat kon ook niet anders met zo’n voorsprong. Scoren ging iets rommelig maar toch werd er weer 7x gescoord, doelpunten kwamen van Nynke (1x), Marie-jetske (3x) Marion (2x) en Maaike (1x). Voor keepster Sandra Hofstra was het een niet al te fijne wedstrijd maar 2e coach Yvonne van Wier gaf aan dat ze gefocust moest blijven en dat lukte goed. Voor Maarten het signaal om te proberen de 50 doelpunten te behalen. Langzaam aan kropen de dames naar de 50 toe maar bij het eindsignaal stond er een eindstand van 5-47 op het scorebord. 5 doelpunten tegen is een top prestatie, 47 maken ook! De laatste doelpunten werden gescoord door Maaike(4x), Iris(4x), Marije(2x), Marie-jetske(2x), Rianne Wijbenga (1x) en Marion (1x). Al met al een mooie overwinning en het behouden van de koppositie.
Volgende week een thuiswedstrijd om 12.25 uur tegen Westfriesland/SEW uit Nibbixwoud. Wat zou het mooi zijn om deze ploeg ook aan de zegekar te binden.