DSC_4495-aang

Jupiterdames behouden koppositie

Terwijl het Nederlands damesteam zich al flink in het zweet aan het werken was, bereidden de dames van Jupiter ’76 zich zondag 15 december voor op de laatste wedstrijd van het jaar. Deze wedstrijd tegen Commandeur/VVW uit Wervershoof mocht zeker niet als een verlies de boeken ingaan op de dag dat de Nederlandse dames wereldkampioen werden.

Na het openingsdoelpunt van Iris van der Veen, stond de verdediging in de hoek niet sterk. Ook in het midden blok was ruimte voor de dames van Commandeur, waardoor Jupiter op 1-3 achterstand kwam. De eerste helft vielen de doelpunten aan beide kanten, geen van beide teams kon goed uitlopen. Na 15 minuten spelen, kregen de dames van Jupiter de bal 6 keer in het net (doelpunten van Marie-jetske Lettinga, Nynke de Jager, Maaike Osinga, Iris van der Veen en Marion Offringa). Het aantal schoten op de palen, lat, naast en over hebben ze maar niet meer bijgehouden. Gelukkig stond de verdediging best aardig, dus de dames van Commandeur konden ook moeizaam scoren. In de eerste helft werden de in totaal 18 doelpunten gelijk verdeeld: 9-9. De Franeker doelpunten kwamen op naam van Maaike, Rianne Mendel en Marion.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat het helemaal niet zo slecht ging. Commandeur kan moeilijk door de verdediging komen. In de tweede helft moet nog iets actiever verdedigd worden en nog iets meer proberen de afstandsschoten te blokken. Ook de aanval was niet heel slecht, maar de concentratie moest beter gepakt worden. Geen knullige ballen meer aanspelen die eigenlijk niet kunnen, scherper schieten en meer kracht. En zo geschiedde! Hoewel de dames van Commandeur het eerste doelpunt na rust maakten, stond daarna het vizier op scherp bij de dames van Jupiter. In 15 minuten tijd volgde een volledige doelpuntenregen. Met snel spel maakte men maar liefst 10 doelpunten op rij: Marie-jetske 4x, Marije Bijlsma 4x, Maaike 1x en Iris sloot deze reeks af met een benutte penalty: 19-10. In de laatste 15 minuten werd er nog om-en-om gescoord. Beide partijen waren goed aan elkaar gewaagd, maar toch had Jupiter echt wel de overhand. Na nog doelpunten van Maaike (2x), Marie-jetske (2x), Marion en Kayla Grijpma, werd de wedstrijd besloten met een stand van 25-17. Daarmee staat Jupiter ’76 nog steeds ongeslagen bovenaan in de competitie.

Op zondag 5 januari 2020 wordt het nieuwe jaar afgetrapt met de laatste wedstrijd van de eerste helft. Alleen Meteoor werd nog niet eerder getroffen als tegenstander. Daarnaast spelen ook de andere Jupiter teams thuis, wordt er een pub quiz georganiseerd en proosten we op het nieuwe jaar! Wees welkom.