bxOxiI2F

Jupiterdames winnen opnieuw met ruime cijfers

Zondag 1 december stond voor de dames van HV Jupiter ’76 de thuiswedstrijd tegen Westfriesland SEW 6 op het programma. SEW is een grote vereniging waarvan het eerste team eredivisie speelt. Jupiter speelde dus tegen het 6e en dat had tot nu toe nog maar 2 punten behaald, dus was Jupiter aan haar stand verplicht om te winnen. SEW kwam wat gehavend naar Franeker, men had met blessures te maken en waren dus niet compleet.

De Jupiterdames waren gebrand om geen punten te verspelen en men startte dan ook overtuigend. Al snel werd er gescoord door de opbouwers en door het snel opbrengen van de bal kon men binnen enkele minuten uitlopen naar een 4-0 voorsprong. De doelpuntenmakers waren Maaike Osinga 2x, Marie-jetske Lettinga 1x en de break werd door Marije Bijlsma in een doelpunt omgezet. Daarna vielen de doelpunten om en om: SEW begon het doel ook te vinden. Vorig jaar hadden ze een sterke hoek en dat was dit jaar weer het geval en de cirkel was ook moeilijk te stoppen. De aanvallen van Jupiter werden mooi afgemaakt door het lange aanvalsspel wat gespeeld werd. Hierdoor ontstond er veel ruimte en kregen de Franeker dames goede kansen. Hierbij stond er een ruststand op het scorebord van 11 – 5. Doelpuntenmakers: Rianne Mendel en Iris v/d Veen beiden 2x, Maaike, Marion Offringa en Marie-jetske allen 1x.

In de rust gaf het coach duo Maarten Jansen en Yvonne van Wier aan dat SEW er door zat dus nu was het doordrukken door nog meer gebruik te maken van de snelheid. Zo zou het ook geschieden, snel opbrengen door de goede aanspeelballen van keepster Sandra Hofstra en een offensieve dekking zorgde ervoor dat de dames snel uitliepen naar een 17-5 voorsprong. Marie-jetske 3x, Iris, Rianne M en Rianne Wijbenga waren de schutters. Door deze ruime voorsprong kon er nu relaxter gehandbald worden. SEW scoorde ook nog een aantal keren, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Het spel werd iets rommeliger maar dat is ook de concentratie. Maar na 2 x 30 minuten handballen was de 6de overwinning een feit en de eindstand van 26 – 12 stond weer mooi op het scorebord. Doelpuntenmakers van de laatste serie waren Marion 2x, Maaike 3x, Marie-jetske 2x, Rianne M 1x en Nynke de Jager 1x.

Volgende week zondag 8 december spelen de dames uit tegen Spartanen uit Wognum.