Mooie pot voor de Jupiterdames!

Zaterdagmiddag 21 januari zijn de Jupiterdames wederom in de auto gestapt de Afsluitdijk over. Dit keer stond er een uitwedstrijd in Hoogwoud tegen de dames van Meteoor in de agenda. De thuiswedstrijd was destijds met 21-14 gewonnen, dus men wilde de punten nu ook binnenhalen.

De opening van de wedstrijd was voor Meteoor, gevolgd door een doelpunt van Marion Offringa. Beide teams wisten in de openingsfase geregeld te scoren. Rianne Mendel scoorde vanaf de linkerhoek, Rymke Prins vanaf de rechterhoek en Marion maakte goed gebruik van beide penalty’s die werden gegeven. Ook de tegenpartij kreeg een penalty, maar die stopte keepster Hedwig Noordenbos. In de laatste paar minuten van de eerste helft gingen bij Maaike Osinga de remmen los. Maar liefst vier keer gooide ze de bal in het netje. Vanaf de linkeropbouw, een vrije bal, en een mooi onderhands schot zorgde ze voor een ruststand van 6-9.

In de rust kregen de dames twee opdrachten mee van coach Maarten en teammanager Yvonne: blijf als team verdedigen en in de aanval meer overtuiging!

Met die boodschap wisten de dames wel raad. De tweede helft gingen ze vliegend van start. Na een mooie break out van Elise van der Haring en Iris van der Veen scoorde Iris, Rianne scoorde vanaf de cirkel na een mooie pass van Maaike, gevolgd door nog een doelpunt van Iris vanaf het midden. De verdediging stond goed en ook Hedwig hield haar doel goed schoon. Rymke scoorde na een mooie break, Marion schoot de derde penalty raak en Marije liep zich mooi vrij op de cirkel en scoorde. Meteoor had zeker ook nog een aantal mooie aanvallen, maar konden niet meer op tegen het schiet geweld van de Jupiterdames. Maaike scoorde aan het einde van de tweede helft maar liefst vier doelpunten en ook Iris wist nog drie keer het doel te vinden. Met een eindstand van 12-23 stapten de Jupiterdames met een goed gevoel weer in de auto terug naar Franeker.

Op zondag 5 februari spelen de dames hun volgende wedstrijd thuis tegen HVS om 12 uur.