Jupiterdames handbal franeker

Onnodig verlies Jupiterdames

Op de laatste dag van oktober stond voor de dames van Jupiter ’76 de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2021-2022 op het programma: Tonegido in Hippolytushoef. De scheidsrechter was een bekende: Cor Steigstra fluit al jaren op de Jupiter Cup (het internationale handbaltoernooi wat tijdens Pasen jaarlijks door Jupiter ’76 georganiseerd wordt).

De wedstrijd stond in het teken van inconsistente prestaties: soms stonden de Jupiterdames als een blok te verdedigen en werden alle aanvallen sterk geweerd, maar helaas is de verdediging was het soms ook een gatenkaas. Te weinig verdedigd als een team, teveel op individueel niveau.

In de aanval waren de prestaties ook wisselend: soms werd er mooi gescoord uit goed uitgevoerde looppatronen, maar op andere momenten was het rommelig en wisten de dames het doel slecht te vinden. Zo wist men in de 2e helft pas na 12 minuten te scoren.

Al met al kon het publiek op de nagels bijten. Geen van beide partijen was in staat om lekker uit te lopen: het verschil in doelpunten is hoogstens 3 punten verschil geweest. Na een ruststand van 11-10 in het voordeel van Tonegido eindigt de wedstrijd in een onnodig verlies voor de dames van Jupiter van 17-15. De doelpunten kwamen op naam van Marion Offringa (5x), Marie-jetske Lettinga (5x), Iris v/d Veen (4x) en Maaike Osinga (1x). De dames laten de wedstrijd gauw achter zich en nemen de verbeterpunten mee voor de volgende wedstrijd: zondag 7 november om 12.25 uur in de Trije in Franeker.