ea9f2b1f86

Opnieuw ruime winst voor Jupiterdames

Zondag 3 november stond de uitwedstrijd tegen Hugo Girls uit Heerhugowaard op het programma. Vorig jaar een geduchte tegenstander: 1x winst en 1x verlies. Na de ruime winst van vorige week moest de kop er wel bijgehouden worden. In de voorbespreking wilde coach Maarten Jansen een offensieve dekking en snel aanvalsspel. Na het fluitsignaal kwam Hugo Girls snel op 1-0 en daarna leek het wel een voetbalwedstrijd. Over en weer stonden de keepsters goed te keepen en pas na 9 minuten scoorde Maaike Osinga eindelijk het eerste doelpunt. Het bleef een wedstrijd met weinig goede aanvallen want er waren al 20 (!) minuten gespeeld voordat Marion Offringa via een benutte strafworp de 1-2 maakte. Verdedigend ging het dus goed met de dames, maar het tempo moest omhoog. Dat gebeurde in de laatste 6 minuten en dat had direct effect. Met snelle breaks liepen de Jupiterdames zomaar uit naar 1-7 door doelpunten van Maaike, Marije Bijlsma, Nynke de Jager, Marie-jetske Lettinga en Rianne Mendel. Hugo Girls wist ook 2x te scoren, maar nog voor rust knalden Iris v/d Veen en Maaike een keer raak. Het mooiste doelpunt kwam echter op naam van keepster Sandra Hofstra die met een fantastische worp vanuit haar eigen doelgebied de bal in de slotseconde over de (toch lange) keepster van Hugo Girls gooide: 3-10.

Bij de start van de 2e helft moest de dekking zo doorgaan en aanvallend moest het tempo dus hoog blijven, want dat had in de eerste helft effect. In die 2e helft opende Marion de score en gelukkig duurde het dit keer niet zo lang als in de eerste helft voordat er weer een doelpunt viel. Na twee scores van Hugo Girls zorgden Marie-jetske en Rianne M. met elk twee mooie doelpunten voor een tussenstand van 5-15. Het verschil bleef de rest van de wedstrijd steeds zo rond de 10 punten. Er zaten aan beide kanten goede, snelle aanvallen bij en dan werden er mooie doelpunten gemaakt. De scores voor de Jupiterdames kwamen op naam van Maaike (2), Marie-jetske, Marije, Marion en Nynke. Veel verschillende schutters dus en dat leverde uiteindelijk een mooie eindstand van 11-21.

Coach Maarten gaf een groot compliment aan het gehele team dat men na het erg stroeve begin toch weer zoveel gescoord had. Ook alle lof voor keepster Sandra die als een jonge hond op elke bal dook.

Volgende week zondag 10 november spelen de dames thuis om 14.10 uur tegen SSV/Sporting S uit Schermerhorn.