Opnieuw winst voor Jupiterdames

Na de wedstrijd van vorige week zondag (waar gelukkig wel de punten in Franeker zijn gebleven), heeft Maarten Jansen de dames afgelopen week hard aan het werk gezet met stevige verdedigingsoefeningen voor een actievere verdediging. Zondag 6 november speelden de dames weer een thuiswedstrijd tegen Westfriezen uit Zwaag. In het kader van een goed begin is het halve werk, werd zelfs Marie-jetske Lettinga in een rolstoel (herstellende van de achillespeesblessure) meegenomen in de warming-up. Helaas was het team niet compleet, Iris van der Veen was als teambegeleider van kaatsteam NL in Benidorm aan het genieten van het Spaanse zonnetje. Tegelijkertijd was dit de eerste wedstrijd voor de nieuwste aanwinst: Elise van der Haring, die na een ‘break’ van handbal weer terug is gekomen bij HV Jupiter ’76.

De opdracht was, net als vorige week, een actieve verdediging en snelle aanvallen. Dit laatste lukte in eerste instantie goed door een mooie openingstreffer van Maaike Osinga in een break. De verdediging stond niet heel sterk, er werd veel individueel verdedigd, en niet goed gepraat en doorgegeven. Na een ietwat rommelige openingsfase, waarin ook Westfriezen toch twee doelpunten weet te maken (4-2), komt Jupiter in de aanval eindelijk op dreef. De eerste helft eindigt met een doelpuntenregen aan de kant van Jupiter met 12-2, waarbij de doelpunten op naam van Marije Bijlsma (vanaf de cirkel), Maaike Osinga (4 x), Nynke de Jager (2 x), Rianne Mendel, Marion Offringa (2x) en Rymke Prins.

In de rust wordt benadrukt dat er nog veel méér mogelijk is. In de verdediging moet er beter samengewerkt worden en er moet meer lef getoond worden. In de aanval is behoorlijk veel ruimte, maar die wordt lang niet altijd optimaal benut.

De tweede helft kan met recht Rymke haar helft genoemd worden. Maar liefst vier keer weet ze in breaks of buitenom de rechterhoek het doel te vinden. Westfriezen weet een paar keer door de verdediging heen te breken en ook langs de keeper van Jupiter te komen, maar over het algemeen staat de verdediging stevig genoeg en voorkomt keepster Hedwig Noordenbos heel veel doelpunten. Verder wordt er veel gescoord vanuit break-outs, maar een echte monsterscore was net iets te veel gevraagd dit keer. Doelpunten in de tweede helft worden genoteerd voor Rymke (4 x), Maaike (3 x), Marion en Marije.

Ondanks dat het team niet compleet was, kunnen de dames terugkijken op een leerzame wedstrijd waarbij de punten weer in Franeker zijn gebleven. Eindstand: 22-5.

Aankomende dinsdag reizen de dames voor de tweede maal naar Obdam om de wedstrijd tegen Victoria O in te halen (die eerder niet doorging door een te gladde zaal) en volgende week zaterdag reizen de dames weer de Afsluitdijk over om punten op te halen in Schagerbrug.

Wil je op de hoogte blijven van het wel en wee van de dames?