Ruime winst Jupiterdames

Zondag 13 maart reisden de dames van HV Jupiter ’76 naar Schagerbrug in Noord Holland om daar tegen HVS te spelen. Helaas was trainer/coach Maarten Jansen ziek thuis gebleven en nam Yvonne van Wier de rol van coach over. Dat bleek deze middag een gemakkelijke taak, want de dames waren duidelijk veel sterker dan HVS. De basis van de winst begon in de verdediging. De dames stonden met elkaar sterk te verdedigen en blokten vele ballen en konden dan met snelle breaks in de aanval. In het begin hadden Marion Offringa (3x) en Maaike Osinga (2x) het vizier op scherp en was het na 10 minuten 0-5. HVS probeerde het wel, maar de Jupiterdames onderschepten vele ballen en voerden de score verder op door scores van Marie-jetske Lettinga, Iris v/d Veen (2x) en Marije Bijlsma. Pas na ruim 20 minuten spelen moest keepster Sandra Hofstra voor het eerst de bal uit het net vissen: 1-9. Ook Rianne Wijbenga en Nynke de Jager lieten aan de andere kant zien wat scoren is en na het tweede doelpunt van HVS zorgde Marion met nog 2 treffers dat de ruststand 2-13 werd.

De tweede helft kon dan ook met een gerust gevoel beginnen, waarbij het zaak was om de concentratie in de dekking te blijven behouden. In het begin van die 2e helft waren de dames wat ongelukkig in de keuzes die gemaakt werden waardoor HVS twee keer kon scoren. Maar de doelpuntenmachine aan Franeker kant kwam daarna weer op stoom. Dit gebeurde vaak via de snelle break, maar ook met mooie aanvallen. Zo konden Marije (2x), Iris (2x) en Nynke de score op 4-18 brengen. Na de vijfde treffer van HVS scoorde ook Rymke Prins en toen hadden alle dames minimaal 1x gescoord. En men ging vrolijk verder met scoren: Marije, Marie-jetske (2x), Iris en Maaike zorgden voor een 6-25 stand en toen waren er nog 10 minuten te spelen. Het streven was om minimaal 30 doelpunten te maken. Nadat HVS nog een keer gescoord had leek de 30 haalbaar, want met treffers van Iris, Marion, Marije en Maaike stond het met nog 3 minuten op de klok 7-29. Helaas kwam Marije toen in een duel om de bal ongelukkig met haar hoofd tegen de muur vlak langs de zijlijn en had veel nekpijn. Er werd door de opgeroepen ambulance arts geen risico genomen en ze ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. De wedstrijd kreeg zo een wat raar einde. De twee punten waren binnen en nog belangrijker: er bleek niets kapot te zijn bij Marije.

Volgende week zondag 20 maart spelen de dames thuis om 12.25 uur en hopen ook dan weer op de steun van het publiek.