Sterke pot van de Jupiterdames

Zondag 4 december stond de zesde wedstrijd voor de dames van Jupiter ‘76 op de planning. DES/Petten stond nummer 2 in de competitie, de Jupiterdames moesten dus aan de bak.

Al snel viel de openingstreffer voor DES/Petten. De Jupiterdames hadden het vizier de eerste minuten niet scherp, pas na 5 minuten spelen scoorde Rianne Mendel het eerste doelpunt voor Jupiter. Gevolgd door een snelle break-out van Marion Offringa, een hard schot van Maaike Osinga vanuit een vrije bal en 2 doelpunten van Iris van der Veen. Na deze mooie fase werd er om en om gescoord. DES/Petten maakte goed gebruik van de cirkel, wat de nodige doelpunten opleverde. Maaike, Marije Bijlsma en Iris (2) scoorden, na mooie aanvallen, nog doelpunten in de eerste helft. Ruststand: 9-6 in het voordeel van de Jupiterdames.

Coach Maarten Jansen was niet helemaal tevreden over het spel, het kon nog veel beter. En dat hebben de dames laten zien de tweede helft! De dames uit Sint Maarten/Petten hebben de eerste 15 minuten niet kunnen scoren door sterk verdediging- en keeperswerk. De dames uit Franeker daarentegen waren sterk op schot! Marion Offringa streepte de bal in de kruising, Elise van der Haring scoorde na een mooie schijnbeweging vanuit de hoek ook hard in de kruising. Marion en Rianne lieten zien hoe snel ze waren in de break met ook een doelpunt als resultaat. Met nog 2 doelpunten van Marion, 1 van Elise, Rianne en Iris stond het inmiddels 18-6. DES/Petten liet toen nog even zien dat ze niet voor niks over de dijk zijn gereden. Hun cirkelspeelster was op dreef en heeft de nodige doelpunten gemaakt. Gelukkig vielen er aan de andere kant ook doelpunten van Maaike, Nynke de Jager, Marije en Iris (3). Marije maakt het laatste doelpunt na een mooie pass van Maaike naar de cirkel toe. Eindstand van deze wedstrijd: 25-13.

Een mooie wedstrijd waar vooral de eerste 15 minuten van de tweede helft erg sterk was. Met deze overwinning hebben de dames nu de koppositie overgenomen. Op naar de volgende wedstrijd op zondag 11 december tegen Con Zelo in Waarland.