Jupiter - Sint George-3

Thriller eindigt in vierde overwinning op rij voor Jupiterdames

De dames van Jupiter ’76 keken al een tijdje uit naar de thuiswedstrijd tegen St. George uit Spierdijk. Zondag 17 november was het dan zover. Beide teams waren na 3 wedstrijden nog ongeslagen, dus het verschil kon nu gemaakt worden. Met een compleet team (aangevuld met de keepster van de dames B-jeugd, Hedwig Noordenbos) en een volle tribune gingen de dames vol goede moed aan de bak.

Het eerste doelpunt werd weggegeven aan St. George, doordat de handjes niet hoog genoeg waren kon de cirkelloopster scoren. De voorsprong bleef niet lang staan, Rianne Mendel kon mooi om de linkerhoek draaien en Iris van der Veen wist vanaf de linker opbouw te scoren: 2-1. De teams bleven aan elkaar gewaagd en na 10 minuten was de stand 4-4. De Franeker doelpunten kwamen op naam van Iris en Maaike Osinga. Het was een stevige maar faire wedstrijd waarin de scheidsrechter veel penalty’s moest geven. De eerste strafworp werd benut door Marion Offringa maar helaas kon ook St. George de bal achter keepster Sandra Hofstra in het net krijgen. Via scores van Maaike en opnieuw een benutte strafworp door Marion werd het 7-5. Maar door een snelle break en een bal via de cirkel stond het ook snel weer 7-7. In de eerste helft kreeg Jupiter nog een strafworp en die werd dit keer door Iris binnen geschoten. Marie-jetske Lettinga maakte de 9-7 via een vrije bal. Nadat Sandra een strafworp stopte, kon Marie-jetske de eerste helft in stijl afsluiten met een doelpunt vanaf zo’n 25 meter. Zo ging men met een 10-7 voorsprong de rust in.

Na de peptalk van coach Maarten Jansen nam St. George het initiatief en scoorde vrij snel 2 keer. Hierna was het tijd voor de tweede penalty van Iris waar de keepster van de tegenpartij geen raad mee wist. Na een gemiste kans van St. George was Rianne M. snel aan de overkant en scoorde vanuit de break. Toch bleef het verschil steeds hooguit 2-3 punten, want met name de cirkelloopster van St. George kreeg te veel ruimte en scoorde gemakkelijk. Iris benutte ook haar derde penalty en kon een mooie bal naar Marije Bijlsma op de cirkel spelen waardoor de marge weer 3 punten was: 14-11. Het was goed te merken dat de dames van Jupiter de spanning in de wedstrijd wilden houden, want St. George kwam toch weer terug tot 14-14. Daar waar Iris haar vierde penalty benutte, stopte Sandra opnieuw een strafworp. Rianne M. scoorde vervolgens in een ondertal situatie, dit keer vanaf de rechterhoek:16-14. Maar met nog minder dan 5 minuten te spelen was het alweer gelijk:16-16. Het publiek moet met zwetende handjes hebben gezeten, want na weer twee doelpunten voor Jupiter (vanaf de linker opbouw door Maaike en via een break door Nynke de Jager), kreeg ook nummer 6 van de tegenpartij de smaak te pakken. Weer gelijke cijfers: 18-18. Met nog 3 seconden op de klok was het Marion die met een strakke bal in de korte hoek de winnende treffer maakte: 19-18. Al met al was het een enorm spannende wedstrijd waarbij de twee punten dus in Franeker bleven en de Jupiterdames hun koppositie hebben verstevigd. Volgende week zondag 24 november speelt men een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Victoria O uit Obdam.