Weekend met verlies en winst voor Jupiterdames

Op zaterdag 11 januari speelden de dames van Jupiter een uitwedstrijd tegen de nummer 2, St. George uit Spierdijk. Een tegenstander van formaat, want men had de thuiswedstrijd nipt met 19-18 gewonnen. Het team heeft sterke opbouwer en een grote, goede cirkelspeelster. De spanning was van e gezichten af te lezen en dat was in de beginfase te merken St George nam een 3-0 voorsprong, maar daarna begon de organisatie te staan en via scores van Nynke de Jager, Marie-jetske Lettinga, Maaike Osinga en Marion Offringa werd het 4-4.Het verschil bleef in die eerste helft steeds hooguit 2, 3 punten want de teams scoorden over en weer. Jupiter kreeg niet echt grip op het aanvalsspel van St George en men ging dan ook met een kleine achterstand van 11-9 de rust in. De Franeker doelpunten werden gemaakt door Maaike 3x en de andere twee werden door Marie-jetske en Marion gemaakt.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust als opdracht voor de tweede helft: eigen spel spelen en handen hoog in de dekking. Dit ging lange tijd goed en de ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Er werd snel gespeeld en beide teams gingen vol op de aanval. Met nog een kwartier op de klok was het 18-16. Marion 3x, Maaike 3x en Rianne Mendel scoorden. Alles leek er op dat het spannend zou blijven tot het eind, maar wat er toen gebeurde met de Jupiterdames blijft onbekend. St. George liep opeens in razend tempo uit naar 24-16. Men had geen grip op de cirkelspeelster en kreeg ook een paar breaks tegen. Voor het eindsignaal klonk, scoorden Marie-jetske nog met een loeihard schot onder de lat. De eindstand werd daardoor enigszins geflatteerd 25-17.

De dag erna, zondag 12 januari, moesten de dames opnieuw een uitwedstrijd spelen en wel tegen Westfriezen 3 uit Zwaag. Na de voorbespreking begon men zoals de bedoeling was: de dekking offensief en aanvallend snel blijven spelen. Dat resulteerde in een 0-2 voorsprong (scores van Marie-jetske en Maaike). Daarna had Iris v/d Veen het alleenrecht want zij scoorde 4x achter elkaar. Natuurlijk kon de tegenstander af en toe ook scoren, maar keepster Sandra Hofstra hield menige bal uit het doel wat resulteerde in een matige 4-9 ruststand. Doelpuntenmaaksters aan Friese zijde waren Nynke, Marie-jetske en Maaike. In de rust was het niet nodig om veel te zeggen: ja, de bal moest vaker in het netje van de tegenstander belanden. Verdedigend ging het goed en de snelheid werd optimaal gebruikt. Na een kwartier spelen was het gat geslagen: het stond 7-19 door doelpunten van Marije Bijlsma, Iris 3x, Maaike 3x, Marie-jetske 2x en Rianne M. Dat was ook het moment dat de wedstrijd gespeeld was. De Westfriezen lieten Sandra nog 5x de bal uit het netje halen terwijl de Jupiter vrouwen nog 7x scoorden. Dit had hoger kunnen uitvallen, want er werd ook nog wel veel gemist. Marion 2x, Maaike 2x en Marie-jetske, Iris en Nynke waren de schutters, waarmee de eindstand 12-26 werd en daarmee was coach Maarten tevreden. Op doelsaldo staat men nu 2e achter St. George. Komende zondag 19 januari staat er naar verwachting een pittige thuiswedstrijd op het programma. De dames spelen dan om 14.10 uur thuis tegen de Hugo Girls, dus men kan wel wat support gebruiken.