Winst voor Jupiterdames

Dit weekend speelden de dames van HV Jupiter’76 op zaterdagavond 13 november hun vierde wedstrijd van het seizoen. Wegens de coronamaatregelen was publiek niet meer welkom en was het dan ook rustig in de sporthal van Meteoor uit Hoogwoud.

De dames gingen tegen Meteoor als een komeet van start, want binnen een halve minuut lag de bal al bij de tegenstander in het net, door een snelle actie van Maaike Osinga. Vervolgens raakten Marion Offringa (2x) en Rianne Mendel (2x)ook op dreef, waardoor het na 15 minuten spelen al 0-6 stond voor Jupiter. Maaike maakt die zesde treffer via de break.

De dekking stond goed, maar er vielen toch wat gaten waardoor Meteoor daarna ook tot scoren kon komen. De rest van de eerste helft vielen de doelpunten om en om, voor Jupiter kwamen de doelpunten van Iris van der Veen (2x), Marie-jetske Lettinga (binnen een minuut 2x), Maaike en Marion. Keepster Sandra Hofstra wist nog een penalty te stoppen, waardoor men met een comfortabele voorsprong van 5-12 de rust in ging. .

In de rust gaf coach Maarten Jansen aan dat er nog wel wat verbeterpunten waren, vooral in de dekking kon er nog beter samengewerkt worden.

De tweede helft werd geopend met een doelpunt van Meteoor, maar Jupiter liet zien dat ze van vele posities konden scoren. Iris scoorde vanuit het midden, Marie-jetske kon scoren vanuit een break-out en ook Rymke Prins, de nieuwe aanwinst van Jupiter, wist haar eerste doelpunt te maken. Met een prachtige snoekduik kreeg ze de bal achter de keepster van de tegenpartij. Marie-jetske en Marije Bijlsma wisten nog te scoren, maar daarna verloor Jupiter de grip op de bal en dit was te merken bij het afronden. De laatste 10 minuten wisten ze niet meer te scoren, terwijl Meteoor nog drie doelpunten wist te maken. Eindstand 9-17 in het voordeel van Jupiter.

Volgende week spelen de dames weer uit op zaterdagavond, tegen Lacom ’91.