ea9f2b1f86

Jupiterdames ronde verder in bekertoernooi

Woensdagavond 8 mei moesten de dames van HV Jupiter ’76 om 19.15 uur in Vries (Drenthe) spelen. In de voorronde had men de dames midweek van Cirkeltijgers verslagen en nu was het midweekteam VAKO de tegenstander. De gemiddelde leeftijd van VAKO lag toch wel wat hoger dan die van de Jupiterdames. Coach Jan Bijlsma (tijdelijk vervanger van vaste coach Maarten Jansen) gaf in de voorbespreking dan ook aan dat er op snelheid gespeeld moest worden.

Na een voorzichtig begin nam Jupiter het initiatief. Nynke de jager opende de score met ene mooie passerbeweging in de hoek. Die voorsprong bouwden de dames uit naar 0-5 door scores van Rianne Mendel (break), Iris v/d Veen, Marion Offringa en nogmaals Rianne M. vanaf de cirkel. Verdedigend zat het prima in elkaar, VAKO kreeg weinig kansen en keepster Annemiek Rinia hield dan ook lang haar doel schoon. Pas nadat Rianne Wijbenga het zesde doelpunt voor de Franekers gemaakt had kon VAKO hun eerste treffer maken. Er waren toen al zo’n 20 minuten gespeeld. De ruststand werd 1-7 door een doelpunt van Sandra Hofstra. Het verschil had overigens veel groter moeten zijn, want in die eerste helft werden er zeker 8 kansrijke doelpogingen gemist.

Dat was dan ook het enige puntje van kritiek van Jan in de rust. Verder was het zaak om geconcentreerd te blijven en niet te gehaast te spelen.

In de tweede helft gaf VAKO iets meer tegenstand. Keepster Yvonne van Wier moest in het begin toch wel een paar keer de bal uit het net vissen, maar na elk doelpunt duurde het niet lang voordat de Jupiterdames de bal ook weer achter de keepster van VAKO schoten. Via scores van Maaike Osinga, Iris en Marie-jetske Lettinga werd het 5-10. Nadat Marije Bijlsma haar arm er zo ongeveer was afgetrokken kreeg Jupiter dan eindelijk een strafworp en die werd feilloos door Iris benut. Maaike scoorde via een goed genomen vrije bal en Sandra rondde een snelle break via meerdere schijven goed af. Nadat VAKO er 6-13 van had gemaakt, zetten de Jupiterdames nogmaals aan voor een slotoffensief. Sandra 2x via de break en Maaike en Rianne W. zorgden ervoor dat het verschil opliep naar 6-17. VAKO bepaalde de eindstand uiteindelijk op 7-17.

De Jupiterdames zijn dus weer een ronde verder in het bekertoernooi. Die volgende ronde wordt over 2 weken gespeeld. Waar en tegen wie is nu nog niet bekend