ea9f2b1f86

Jupiterdames behalen ook in return dikke overwinning

Op zondag 24 februari stond de return in Sint Pancras tegen Vrone op het programma voor de dames senioren van Jupiter ’76. Een week eerder kwam Jupiter overtuigend als winnaar uit de strijd waardoor er ook nu op winst werd ingezet.

Vrone nam het initiatief in de wedstrijd door de openingstreffer te maken. In de eerste aanval voor Jupiter wist Maaike Osinga direct de score weer gelijk te maken. Door een chaotische verdediging bij Jupiter vielen de doelpunten in de beginfase van de eerste helft om en om voor beide teams. Iris van der Veen en Maaike maakten voor Jupiter beide een doelpunt naast twee scores van Vrone. Bij een stand van 3-3 werd de rust teruggevonden binnen de Jupiterploeg waarna een doelpuntenregen volgde. Door snel spel konden Maaike, Marije Bijlsma (2x), Rianne Wijbenga, Marie-jetske Lettinga en Marion Offringa allemaal via een break-out scoren. In de laatste fase van de eerste helft probeerde Vrone de schade nog enigszins te beperken door tweemaal te scoren. De ruststand werd daardoor voorsprong voor Jupiter in de rust al fors: 5-10.

Het doel voor de tweede helft was voor coach Maarten Jansen helder: verder gaan zoals in de eerste helft. Verdedigend elkaar goed ondersteunen en snelheid houden in de aanval om makkelijker tot scoren te komen.

Bij aanvang van de tweede helft werd de koers aangehouden die voor rust was ingezet. De voorsprong werd door Jupiter uitgebreid met maar liefst zes doelpunten op rij. Nynke de Jager, Marije (2x), Sandra Hofstra, Maaike en Marie-jetske waren hiervoor verantwoordelijk. Vrone probeerde via de cirkel en de hoeken nog wat doelpunten mee te pikken. Hierdoor wisten ze twee keer te scoren. Iris antwoordde hier direct op met een hard schot vanaf de middenopbouw. Marion maakte een doelpunt vanaf de cirkel. Vervolgens volgde een herhaling van zetten als in de eerste helft. Jupiter wist het tempo in de aanval op te voeren door in de verdediging de ballen tussen de speelsters van Vrone weg te tikken en break-outs te lopen. Rianne Mendel was hierin zeer op dreef met 5 break-outs op naam. Annemiek Rinia hield haar doel lange tijd schoon en met snelle acties lukte het Sandra Hofstra (2x), Maaike (3x), Iris en Marion de voorsprong fors uit te bouwen. Vrone wist uiteindelijk nog maar twee keer tot scoren te komen en werd aan alle kanten voorbij gelopen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Iris en Sandra (2x). Zij zorgden er voor dat er uiteindelijk een flinke overwinning voor Jupiter op het scorebord kwam te staan. Met een score van 9-33 en twee punten op zak vertrok Jupiter terug naar Friesland vanuit Sint Pancras.

Aankomende zondag 3 maart spelen de dames van Jupiter hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen om 12:00 uur in sporthal De Trije tegen Lacom’91.