ea9f2b1f86

Jupiterdames behalen ook in return dikke overwinning

Op zondag 3 maart stond alweer de laatste thuiswedstrijd voor de Jupiterdames tegen Lacom’91 op het programma. Men had de uitwedstrijd in december nipt met 15-17 gewonnen. Maar de dames waren na twee klinkende overwinningen in de winning mood en waren van plan om de punten ook nu weer te pakken.

Coach Maarten Jansen was afwezig en daarom nam Jan Bijlsma de coaching voor zijn rekening. Het plan was om op snelheid te spelen, vaak een sterk wapen van de dames. Iris van de Veen maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens maakte Lacom twee doelpunten vanaf de cirkel. De dames waren gewaarschuwd en gooide het tempo omhoog. Eerst scoorde Rianne Mendel via de break en niet veel later kon Marie-jetske Lettinga na een prima lange bal van Marije Bijlsma de 3-3 scoren. Al gauw had Jupiter de smaak te pakken en liep uit naar 6-3 door Marion Offringa, Iris en Sandra Hofstra. Sandra had het vizier in die eerste helft op scherp staan, want zij gooide de bal zowel uit de linker- als uit de rechterhoek maar liefst 4x snoeihard in het doel. Lacom kon af en toe een doelpuntje maken, maar Annemiek Rinia stond goed te keepen en gaf Lacom weinig kans. Door het snelle spel van Jupiter liepen de dames voor rust al uit naar een comfortabele voorsprong. De Franeker doelpunten kwamen voor rust op naam van Iris, Marie-jetske en Rianne Wijbenga, die de keepster met een lastig stuitje verraste. Hiermee kwam de ruststand op 14-7.

Tijdens de rust werd er besproken dat Jupiter goed bezig was en dat het belangrijk was om de snelheid er in te houden en verder doorgaan zoals de eerste helft. Ook moest in de verdediging opgelet worden voor de cirkelloopster en elkaar helpen. In de aanval moest af en toe nog even de rust bewaard worden.

In de tweede helft opende Maaike Osinga de score. Via 2 scores van Rianne Mendel en een van Marie-jetske werd het verschil 10 punten: 18-8. Waar Sandra in de eerste helft qua scoren goed op dreef was, deed Marie-jetske dat inde 2e helft. Met 3 doelpunten op rij van Marie-jetske en vervolgens een break van Marion werd het 22-9. Yvonne van Wier, die de 2e helft was begonnen als keepster wist een strafworp van Lacom niet te stoppen, maar het verschil bleef steeds rond de 12 punten. Na score van Iris en Nynke de Jager haperde het enige tijd bij de Jupiterdames. In het laatste kwartier leek de concentratie weg en men begon te knoeien in zowel de aanval als de verdediging. Lacom zag dan ook kans om 4x op rij te scoren: 24-16. Gelukkig herpakten de dames zich en in de laatste minuten scoorden Nynke en Sandra nogmaals via de break en benutte Marion een strafworp. In de slotseconde kreeg Lacom ook nog een strafworp, maar Annemiek dwong de tegenstander naast te gooien. Eindstand van deze doelpuntrijke wedstrijd werd daardoor 27-16.

Samen met de twee jeugdspelers Jisse Draaisma en Mare Buenk namen de Jupiterdames afscheid van het trouwe publiek en de dames hopen in de twee resterende uitwedstrijden ook nog punten te pakken.