ea9f2b1f86

Jupiterdames pakken de punten

Afgelopen zondag 17 februari hebben de dames senioren van Jupiter ‘76, na meerdere verloren wedstrijden, eindelijk weer punten gepakt in de competitie. Tegenstander was Vrone 2, hekkensluiter in de competitie.

Voor een wederom volgepakte tribune begonnen de dames uit Franeker aan de wedstrijd. Marie-jetske Lettinga maakte in de doelpuntrijke wedstrijd de eerste treffer, snel opgevolgd door een doelpunt van Vrone. Vervolgens maakte Maaike Osinga vanaf de linkeropbouw doelpunt nummer twee en Marije Bijlsma via de cirkel nummer drie. De doelpunten die gemaakt werden door Vrone kwamen vooral vanuit het midden of vanaf de cirkel, maar Jupiter kreeg hier grip op en kon door een serie van drie goals van Maaike uitlopen naar 6-2. Daarna ging werden de doelpunten om-en-om gemaakt. Bij Jupiter konden Iris van der Veen, Nynke de Jager, Rianne Mendel en Marie-jetske het doel vinden. Vanaf 12-7 stonden de dames uit Franeker actief te verdedigen en konden ze vele ballen onderscheppen en omzetten tot break-outs, de score liep hierdoor uit tot 18-7. Keepster Yvonne van Wier hield de laatste minuten haar doel schoon en in de laatste seconde kon Iris de bal nog net op tijd het doel in krijgen, ruststand: 19-7.

Coach Maarten Jansen was tijdens de rust tevreden, maar wist ook dat Jupiter het in de tweede helft de afgelopen tijd nogal eens heeft laten liggen en wilde dat deze keer koste wat het kost voorkomen. Doel was om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen en niet mee te gaan in het lage tempo van de tegenstander.

In de tweede helft opende Nynke vanaf de linkerhoek de score, de bal vloog mooi via binnenkant paal in het doel. Vervolgens konden de meiden van Vrone twee keer scoren, 20-9. Daarna begon het spel van Jupiter weer goed te lopen, de cirkelloopsters en hoekspeelsters trokken gaten in de verdediging, waardoor de opbouwers tot scoren konden komen. Marion Offringa scoorde vanuit het midden en ook Rianne Wijbenga kon tot scoren komen vanaf de rechterhoek. Er werden wat overtredingen gemaakt die aan beide kanten penalty’s opleverden. Iris schoot deze keurig in en aan Jupiterzijde hield keepster Annemiek Rinia twee penalty’s tegen. Vrone kon tegen het eind van de wedstrijd weinig meer inbrengen en de Jupiterdames lieten zien wat ze waard waren tot het eind van de wedstrijd. Vanaf alle posities en via break-outs kon Jupiter het doel vinden, waardoor de eindstand uiteindelijk op 36-12 kwam.

Al met al een leuke, fanatieke wedstrijd waarin Jupiter eindelijk weer aan hun publiek heeft laten zien wat ze waard zijn. Alle veldspeelsters hebben tot scoren kunnen komen, wat veel belooft voor komende zondag. Dan spelen de Jupiterdames namelijk weer tegen Vrone, maar dan in Sint Pancras.