ea9f2b1f86

Jupiterdames sluiten seizoen winnend af!

Zondag 24 maart stond alweer de laatste zaalcompetitie wedstrijd voor de dames van HV Jupiter ’76 op het programma. Men moest naar Nibbixwoud om daar tegen SEW/Westfriesland 5 te spelen. De thuiswedstrijd was destijds nipt met 11-12 verloren, dus men was uit op revanche.

De dames begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en al snel stond het 0-2 door twee mooie doelpunten van Maaike Osinga. Daarna ging het en tijd gelijk op: Marie-jetske Lettinga maakte de 1-3 en daarna scoorde SEW ook weer. Maaike was op schot en zorgde voor de 4e Franeker treffer. Vervolgens werd Rianne Mendel op de cirkel onderuit getrokken. De strafworp die dat opleverde werd door Iris v/d Veen benut en zij zorgde ook voor de volgende score via een break-out. Het verschil bleef tot 6-8 (doelpunten van Maaike en Marije Bijlsma) steeds één of twee punten. Maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft nam Jupiter het heft in handen. De verdediging van Jupiter stond sterk als collectief te verdedigen en de tegenpartij kwam er moeilijk doorheen. Keepster Annemiek Rinia pakte een paar mooie ballen en hield tot de rust haar doel verder schoon. Marije via de cirkel, 2x Iris en Sandra Hofstra wisten de eerste helft nog te scoren en zo sloot men de eerste helft af met een op het oog comfortabele voorsprong van 6-12.

Coach Maarten Jansen was tevreden over de verdediging en hamerde er op om vooral het eigen snelle spel te blijven spelen. De dit seizoen bijna traditionele ‘tweede helft dip’ van de Jupiterdames mocht dit keer niet gebeuren. In het begin van de tweede helft scoorde SEW wel als eerste maar Marie-jetske knalde ook raak. Door een strafworp kwam SEW op 7-13, maar Jupiter had direct haar antwoord klaar want Iris scoorde ook weer. Maar daarna leek het toch weer mis te gaan. Opeens ging de verdediging niet goed meer en aanvallend was men te gehaast en zat er geen overtuiging in de schoten. SEW rook haar kans en kwam steeds dichterbij. De voorsprong die in de eerste helft was opgebouwd verdween als sneeuw voor de zon. Via 11-15 (score Maaike) werd het zelfs 16-16 (doelpunt Iris). Zou het dan toch weer mis gaan? Dat gebeurde gelukkig niet, wat in de laatste 10 minuten ging de knop weer om bij Jupiter. Andere keepster Yvonne van Wier had een goede redding en Marion Offringa schoot een strafworp bekeken binnen. Even later was Maaike opnieuw succesvol via een vrije bal en was er toch weer een klein gaatje geslagen: 16-18. De verdediging stond opeens weer goed en SEW kreeg geen kans meer om te scoren. Doordat Nynke de Jager en Rianne Wijbenga vanuit de hoeken veel bewogen kwamen er gaten in de verdediging van SEW waardoor Marion, Sandra en Maaike het doel wisten te vinden. Zo was het verschil opeens weer vijf punten en de winst binnen. De laatste treffer kwam op naam van Maaike die in de slotseconde de bal vanaf de middellijn nog in het doel schoot en zo de eindstand op 16-22 bracht! Met de winst in de laatste 4 wedstrijden kenden de Jupiterdames een sterk slot van de competitie, waarin men uiteindelijk als zesde is geëindigd. Over 4 weken, tijdens het paasweekend, staat de 28e editie van het toernooi om de Jupitercup op het programma. Graag tot dan!